ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ορισμός & Παραδείγματα…προς Αποφυγήν!

Σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας

Η σεξουαλική παρενόχληση δεν τελεί απαραίτητα σε ιεραρχική σχέση εργασίας, δηλαδή μπορεί να τελεστεί και από ιεραρχικώς κατώτερο όργανο προς ανώτερο.

Ωστόσο, διεξαχθείσες έρευνες αποδεικνύουν ότι η σεξουαλική περενόχληση στην πλειονότητα των περιπτώσεων προέρχεται από συναδέλφους καθώς και από ανώτερα κατά ιεραρχία πρόσωπα.

Για περισσότερα, διαβάστε την έρευνα της ActionAid που δημοσιεύθη τον Νοέμβριο του 2020 στα πλαίσια της εκστρατείας “Ποτέ και Πουθενά” με τίτλο “Δεν είναι αυτή η δουλειά μας!”.

Επίσης, σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να λάβει χώρα όχι μόνο σε υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις αλλά στο στάδιο αναζήτησης εργασίας.

Τι ορίζει η ελληνική νομοθεσία για την σεξουαλική παρενόχληση;

Η σεξουαλική παρενόχληση συνιστά διάκριση λόγω φύλου και για αυτό απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τον Ν.3869/2010 αρ.2 περ.δ’ ως «σεξουαλική παρενόχληση» oρίζεται η με οποιαδήποτε μορφή ανεπιθύμητη λεκτική, μη λεκτική ή σωματική συμπεριφορά σεξουαλικού χαρακτήρα, με σκοπό ή αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας ενός προσώπου, ιδίως με τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος.

Κατά το Ποινικό δίκαιο και το άρθρο 337, διώκεται κατ’έγκληση όποιος εκμεταλλευόμενος την εργασιακή θέση του παθόντος ή τη θέση προσώπου που έχει ενταχθεί σε διαδικασία αναζήτησης θέσης εργασίας προβαίνει σε ασελγείς χειρονομίες ή προτάσεις που αφορούν ασελγείς πράξεις, προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια άλλου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του.

Αναλόγως με τα δεδομένα της κάθε περίπτωσης, μπορεί να υφίστανται αστικές, πειθαρχικές ή και ποινικές κυρώσεις για τον δράστη της σεξουαλικής παρενόχλησης, οι οποίες θα αναλυθούν σε νεώτερη ανάρτηση.

Παραδείγματα Σεξουαλικής Παρενόχλησης σε βάρος εργαζομένου:

Σεξουαλική παρενόχληση υφίσταται όταν η αποδοχή των σεξουαλικών απαιτήσεων από τον εργαζόμενο αποτελεί π.χ. όρο για την παραμονή του στην εργασία ή την επαγγελματική του ανέλιξη, αύξηση του μισθού του, κλπ.

Επίσης, η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να εκδηλώνεται με προσβλητικές/υβριστικές παρατηρήσεις, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό ή και την ενοχοποίηση του ατόμου ως προς την αποδοτικότητα του, προσβλητικά υπονοούμενα και σχόλια για γυναίκες ή άνδρες.

Αδιάκριτα σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση/φυσικά χαρακτηριστικά του εργαζομένου ή για την ερωτική του ζωή συνιστούν προφανείς μορφές παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.

Επιπλέον, παραδείγματα σεξουαλικής παρενόχλησης αποτελούν τα ανεπιθύμητα αγγίγματα, προτάσεις για συνεύρεση, η διακίνηση φωτογραφιών εργαζομένου που απαθανατίζει αυστηρώς προσωπικές του στιγμές.

Νομολογιακό Παραδείγμα με Πραγματικά Περιστατικά (ΜΠρΘεσσ 1315/2008)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

Η σεξουαλική παρενόχληση έλαβε χώρα από τον διευθυντή καταστήματος εταιρίας για τον οποίο η ενάγουσα (παθούσα) εργαζόταν ως γραμματέας. Επιπλέον στοιχεία της υποθέσεως είναι ότι: Οι διάδικοι τις περισσότερες εργάσιμες ώρες ήταν μόνοι, διατυπώνονταν προσωπικές ερωτήσεις που δεν αφορούσαν τις επαγγελματικές σχέσεις.

Oι επαγγελματικές συζητήσεις μετατρέπονταν με πρωτοβουλία του εναγομένου (δράστη) σε συζητήσεις επί ερωτικών σχέσεων των δύο φύλων, γίνονταν αγγίγματα στο μπράτσο.

O εναγόμενος είχε αποκόψει όλους τους εργαζομένους της εταιρίας από την εναγούσα λέγοντας τους να μην την ενοχλεί κανένας, ο εναγόμενος περιέγραφε στην ενάγουσα τις σχέσεις του με την σύζυγο του.

Μεταξύ άλλων ο δράστης αναφερόταν στις ερωτικές περιπέτειες του και μάλιστα έφτιαξε και σκίτσο του ανδρικού μορίου για να εξηγήσει περιγραφικώς στην ενάγουσα τα “κρίσιμα” ζητήματα της σεξουαλικής του ικανοποίησης.

ENAΓΟΥΣΑ- ΘΥΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ:

Sexual+Harassment+image

Η ενάγουσα τηρούσε αξιοπρεπή στάση στην εργασία της. Παρέμενε στην εργασία της γιατί είχε οικονομική ανάγκη, παρά την δυσαρέσκεια που της δημιουργούσε η συμπεριφορά του εναγομένου, ο οποίος ήταν 50 ετών ενώ η ίδια 23.

Ωστόσο, μετά την εκτράχυνση της κατάστασης η εναγομένη αποφάσισε να εγκαταλείψει την εργασία της αφήνοντας σχετική επιστολή ενώ ο εναγόμενος απουσίαζε σε επαγγελματικό ταξίδι.

Ο εναγόμενος όταν έλαβε γνώση της επιστολής, της απηύθυνε σημείωμα μέσω άλλου ζητώντας της να υπογράψει η ίδια την παραίτηση της.

Η ενάγουσα αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό με εξώδικη επιστολή ζητώντας την νόμιμη αποζημίωση της, διότι η συμπεριφορά του εναγομένου συνιστούσε μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας της.

Η επιστολή αυτή εστάλη από την ενάγουσα αφότου η ίδια έλαβε γνώση, ότι ο εναγόμενος διέδιδε για την ίδια ότι είχε παραιτηθεί, αφήνοντας μάλιστα διάφορα υπονοούμενα.

KATAΛΗΞΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΓΟΥΣΗΣ:

Απεδείχθη ότι η συμπεριφορά του εναγομένου ήταν υβριστική και ανάρμοστη και ότι συνιστούσε σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και ότι από αυτή την παράνομη συμπεριφορά επήλθε ηθική μείωση και βαριά προσβολή στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της ενάγουσας η οποία υπέστη ηθική βλάβη.

Διαβάστε περισσότερα:

  • “Ψυχολογικές Επιπτώσεις Σεξουαλικής Παρενόχλησης” της Ψυχολόγου Αλεξάνδρας Παυλέτση, εδώ.
  • “Δικαιώματα Θύματος Σεξουαλικής Παρενόχλησης”, εδώ

Mαριάντζελα Φραγγή, Δικηγόρος, LLM Εμπορικού και Εταιρικού Δικαίου με εξειδίκευση στον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

2 σχόλια στο “ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ορισμός & Παραδείγματα…προς Αποφυγήν!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *